Hoppas ingen ser mig genom fönstret.

För det ser nog underligt ut när jag först försöker se läskig och ond ut och vrida huvudet i konstiga vinklar till denna låt och jag sen spelar lufttrummor till denna låt efter att även ha dansat robotlåten till denna låt.

Ganska så träffande text varför.

What will sell
And we can tell
That this song is gonna pay off well

We steal
A melody
Take some cliches
The easy way to make it sound OK

Next
Write a text
Not too complex
Skip the message and stick to B.S.

Making a hit can be easy
Just put together the standard pieces

Refrain, refrain, refrain, refrain
And were repeating it again, again and again
Refrain, refrain, refrain, refrain
And were repeating it again, again and again

Fake it
'Til you make it
If you wanna break
And be a one hit wonder - shake 'n' bake

Success
Won't come unless
You get undressed
Have public sex and then go tell the press

Reveal
Your privacy
Cry on TV
Do anything anyone wanna see

Getting a hit can be easy
As long as you're loud and cheap and sleazy

Refrain, refrain, refrain, refrain
And were repeating it again, again and again
Refrain, refrain, refrain, refrain
And were repeating it again, again and again

Then
Near the end
We raise the key
From A to B
What a melody

Refrain, refrain, refrain, refrain
And were repeating it again, again and again
Refrain, refrain, refrain, refrain
And were repeating it again, again and again

Refrain, refrain, refrain, refrain
With no brain, no brain, no brain, no brain
Refrain, refrain, refrain, refrain
With no brain, no brain, no brain, no brain

Refrain, refrain, refrain, refrain

WTAI.

Ska boka biljetter imorgon tror jag.

Ååh. Är det jätteunderligt om jag längtar till att beställa dem?

En låt jag har på hjärnan.

Riktigt catchy.


Dagens infall.

Jag ska skriva en låt på tyska där textraden "ich brauche dir nicht" ingår. Eller kanske är det "ich brauche dich nicht". Förmodligen det andra. För dich blir ju ackusativobjekt, inte dativobjekt. För det finns ingen proposition (stavning suger).

Nu är det sommar.

Hur vet man det?

Jo, den vänstra sidan av bussen är proppfull, medan den högra sidan är nästintill tom.

Min fader är borta med jobbet.

Modern min klev in i mitt rum.

- Pappa träffade ett par personer idag på konferansen.

Min första tanke: han har träffat medlemmar ur pearl jam!

- En tysk och en holländare.

Min första tanke: ååh, han har trättat någon ur die toten hosen och någon kul holländare.

- Du kanske kan praktisera där!

Första tanke: Aha..

Follow up.

Jag gick till bussen 07.30 idag. Kom fram till skolan 08.15. Fick snart veta att vi inte hade musik. Åkte hem 08.40. Kom hem 09.15.

Åkte till skolan igen 12.00 (skjuts). 12.30 började geografin. 13.00 började filmen vi skulle se (majoriteten av klassen var fö borta). 14.00 var filmen klar, som inte var relevant alls med det vi gjorde och utråkig. Skulle aldrig hinna med 14.05 bussen. Åker hem 14.35. Är hemma 15.15

Därmed så har jag varit borta till skolan i 6 timmar idag och det enda jag fått ut av det är att ha sett en olidligt tråkig och onödig film.

Jei.

Musik.

Toppen.

Jag fick nyss veta att estetisk musik är inställd. Så sitter jag nu på skolan. Och nästa lektion börjar 12.30

...

Helvetesveckan är över.

Det tänkte jag när jag lämnade salen efter att ha lämnat in mitt geografiprov.

Så, vad har jag nästa vecka då? undrade jag.

Hm.

- Historiaprov
- Historiainlämning
- Svenskainlämning
- Geografiinlämning
- Läst färdigt engelskabok och prata om den

Jag tror nästa vecka är helvetesveckan förresten.

Musiken går i perioder.

Någon annan kanske vet hur det är?

Eller. Ja. Ska kanske förklara först.

Musikintresse brukar gå i omgångar för mig. Ibland handlar det om månad till månad, ibland om morgon eller kväll. Men ibland så är det så att musiken inte känns. Man lyssnar på den, rastlöst, bryr sig inte, hör den knappt.

Ibland dock, som just nu, går all musik igenom. Man känner den med hela kroppen, och så mycket musik låter underbart och man känner sig både glad och ibland sorgsen med när det är en sorglig låt.

Det är en rätt skön känsla faktiskt. Vissa dagar tvivlar jag på om musik verkligen är så viktigt. Dessa dagar behövs för att bevisa, att det är musik!

Hörlurar.

Nu är jag lycklig.

Jag har alltid haft ett par hörlurar på en hylla i mitt rum. Jag har sedan länge antagit att dem inte fungerar. Men nu så orkade jag inte gå ner och hämta mina nuvarande hörlurar, där den ena fungerar och den andra bara fungerar ibland (måste ha den i rätt läge). Så jag tog dessa. Och, de fungerade! Yes. Kan låta litet, men nu behöver jag inte köpa nya, vilket känns toppen.

Jag youtubeade "icypiece".


Idag börjar jag 13.10

Då ska jag ta 12.20 bussen in till stan.

Sover jag då ut riktigt länge?

Nej, för jag vaknar halv 8 och kan inte somna om pga min idiotiska allergi.

Toppen.

Skolan.

Just nu går det uselt i skolan. Perfekt tillfälle för det eller hur?

Jag vet inte. Ibland känns det som om man får höga krav på sig. För höga. Jag går i en så kallad smart klass, där ungefär alla satsar på MVG i ungefär allt. Då gör man liksom det undermedvetet. MEN eftersom vi är smarta så har vi höga krav på oss. Så blir det uselt för mig, för det verkar som om man siktar högt ska det bli svårare att nå högre betyg. Logiskt?

Men äh. Rättskunskapen är slut (sista lektionen imorgon, men inget viktigt och jag har 3 timmar hål efter..), såsom matte, och snart estetisk verksamhet och förmodligen tyskan.

och jag är just nu en smula sur på min svenskalärare. Mitt tal, ostrukturerat? Inte enligt mig. Och på grund av bara det (känns det som) får jag VG i slutbetyg i svenska istället för MVG.

Just det. jag är inte VG-barn nu. Jag är VG+, starka vgn överallt men trots det lyckas jag aldrig få MVG. Orättvist? Ja. För såna som ligger på min nivå kan få hälften vg hälften mvg. Men inte jag.

Men ändå. Det enda som jag känner mig stark i just nu är historia. Skickade även idag in en rätt usel samhällskunskapsuppsats. Men. Jag ligger på VG där. Denna kan inte sänka mig. Speciellt då läraren, gamla läraren tillbaka nyligen, blev förvånad över att jag inte ville ha MVG. Jag vet inte. Det har verkat omöjligt och är förmodligen nästan det med.

Toby Stephens.

Åhåh.

 image16

När jag läste recensioner till Jane Eyre förstod jag inte grejen med honom. Men nu har jag sett trettondagsafton med honom. Och när jag ser tillbaka till Jane Eyre på youtube, då är det liksom "oh yeah" :P

Jag önskar att jag var lite äldre långt tillbaka i tiden och jobbade för någon av hans karaktärer, och trodde att det var omöjligt och att han älskade någon annan, men så var det inte så!

Haha. Jag tror jag måste se en totalt o-romantisk film just nu.

De 5 bidragen jag höll på.














Kärlek och kön.

Jag såg tidigare idag på en filmversion av trettondagsafton.

Den var rolig och underhållande. Men den fick mig även att börja tänka.

I trettondagsafton så ser först Orsino Cersario som en vän, och trånar efter Olivia. Inget konstigt med det. Men sen när Orsino får veta att Cersario egentligen är en kvinna, Olivia, så friar han. Hur kan det komma sig, att kärleken flyttades till en ny person bara på grund av ny kunskap om dennes kön?

Motsatsen är ju askungenversionen av "det var en gång". Då en kvinna blir kär i en man, trots att hon ser sig själv som heterosexuell och tror att mannen är en kvinna.

Frågan är, blir man verkligen kär i könet, eller är det en idé man har i huvudet, att man blir kär i det könet som man tror personen har (även om det oftast är rätt uppenbart)?

Så undrar jag, är det inte lite konstigt att de flesta är heterosexuella och en viss andel homosexuella? Borde inte normen egentligen vara bisexualitet? Att man blir kär i en person, inte i ett kön?

Jag vet inte. Jag ser mig själv som heterosexuell: har aldrig haft antydan till känslor för kvinnor. Men samtidigt, så har jag kunnat bli åtminstone smått intresserad av många variationer av män. Vad är det egentligen med könet som är så viktigt inom kärleken?

Kanske är det bara någon slags fix idé, som i trettondagsafton? Att man inte förväntar sig kunna bli kär i andra könet, och därmed håller sig till ett visst. Eller kanske är det kanske familjerelaterat? Det låter underligt, men jag menar som att  man själv tycker det låter otroligt underligt och långt borta (eller, snarare omöjligt) att få en viss antydan av känslor för någon i släkten, medan folk som aldrig träffat sin släkt kan bli kär i sina syskon. Kan det vara så att man har fått denna typ av spärr för något visst kön med, trots att man vanligtvist är mer öppen för det?

Det är jobbigt med frågor man inte kan svara på.

Just nu är det rast.

Sen är det ytterligare en timme och en kvart geografi. Toppen. Jag är redan halvdöd och vill inget hellre än sova.

MaB

G på nationella (ruskigt nära VG dock)
MVG på statistik och sannolikhet (full pott, fick även det på enda provet på det i högstadiet, nice)

VG i slutbetyg. Jaja. Förväntat.

Breathtaking.

(det finns inget lika bra ord på svenska)


Klockan.

Jag trodde att klockan var 9.

Den var 8.

Så nu får jag vänta en timme med att gå till bussen. Trevligt värre.

Just det.

En negativ sak. Mina drömmar om MVG i engelska/svenska har krossats. Så kommer jag misslyckas med det i historia med. Men ett MVG iår är väl inte så illa? Jo, men strunt samma,.

Lovely day.

Dagen började smått med lite fotboll. Fotboll är (som alla sporter) inte min starka sida, men det var roligt och inte alltför jobbigt. Och så otroligt dålig var jag inte, förvånansvärt nog.

Historian var trevlig med slutet på dr strangelove (*markerar "22 Dr Strangelove" på min imbd-lista).

Samhällskunskapen var inte trevlig. Engelskan, smått men fick endast VG på lyssning/läs-delen av nationella, men jag visste att det gick dåligt. (Ja, för mig är VG dåligt, i engelska. Fast det nivå 7 iallafall, inte 6)

Tyskan.. tro det eller ej, hade vi inte! Det var riktigt skönt, för det blev studering för prov på valfri plats. Jag valde ingenstans, yes.

Dock så gav det mig tid till att shoppa lite, tänkte köpa morsdagspresent till min kära mor. Lite flyt fick man där. På första stället så hittade jag en riktigt bra present - plus 3 begagnade, intressanta pocket för 15 kronor tillsammans till mig själv.

Men det bästa är ju att jag trots stoppet på en viss affär lyckades komma med 14.35-bussen. Där min favoritplats fanns ledig!

trans.

Jag kan ha nämnt detta förut, men strunt samma.

Bland det bästa som finns är att komma i någon slags trans. Ni vet, när man skriver på något. Så blir man intresserad. Och fast i det. Man bara stirrar på skärmen och skriver och skriver och inget annat existerar. Bara ens ord och tankar.

Det är coolt.

Ordbajsa.

Underligt namn, egentligen. Man kissar väl mer?

Klockrent är också underligt. Är klockor rena av sig? Vad har klockor eller renhet med något som är i stil med perfekt att göra?

Det är lätt att ordbajsa.

Iallafall när man inte har någonting att säga.

Om man faktiskt vill säga något brukar det bli svårt att skriva något.

Jag borde läsa nu.

men det är inte mitt fel.

det är min högljudda familjs fel.

Btw, läs "the picture of Dorian Gray". Mycket intressant läsning. Många intressanta tankar.

Jag är en sån nörd.

Jag vill skriva massa argumenterande tal och hyllningstal och ha på datorn. Varför? För att det är kul att skriva och jag vill läsa dem.


De filmer jag sett på IMDB topp 250

Yes, jag har missat många klassiker. Har, ehm, hyrt några från topp 25 som jag även planerar att se. Intressant.

6 Schindler's List
9 Casablanca
13 The Lord of the Rings: The Return of the King
19 The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring
21 Psycho
29 The Lord of the Rings: The Two Towers
36 American Beauty
40 Fabuleux destin d'Amélie Poulain, Le
47 A Clockwork Orange
52 The Shining
55 The Pianist
59 Monty Python and the Holy Grail
72 Terminator 2: Judgment Day
77 Singin' in the Rain
79 Hotel Rwanda
105 Back to the Future
106 Star Wars: Episode VI - Return of the Jedi
123 Kill Bill: Vol. 1
124 Into the Wild
131 Annie Hall
139 Life of Brian
158 The Princess Bride
181 Little Miss Sunshine
182 Toy Story
190 Juno
195 The Lion King
197 Lock, Stock and Two Smoking Barrels
212 Frankenstein
222 Lola rennt
232 Toy Story 2
233 Roman Holiday
242 Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl

En sak kan förändra mycket.

En sak kunde förbättra naturen. Skulle kunna minska utsläppen, minska användandet av energi.
En sak kunde vara en tidssparare.
En sak kunde spara jobb.
En sak kunde minska irritation.
En sak kunde göra köphysterin mindre.

Vad kan det vara?
Jo.
FÖRBJUD REKLAM I POSTLÅDAN.

- Mindre papper förbrukat
- Ingen tid spenderad på att sortera bort reklam
- Inget onödigt jobb med att bära ut reklamen till soplådorna
- Ingen sak att irritera sig på när man väntar på något viktigt
- Mindre saker man vill köpa

Donald Sutherland.

Första gången som jag såg på "stolther och fördom" reagerade jag stark på honom. Hans ögon, hans vita hår.. Ja, han såg rätt läskig ut. Och känslan han gav ut. Kyla. Dominans. Pedofileri.

Sen, inte långt efter, så såg jag på ungefär halva an american hunting. Då stärktes avskyn. Fruktan.

Efter det kom reklamerna för dirty sexy money. Hans röst. Hans mustasch.. Rädslan väckte.

I helgen såg jag nålens öga. Jag förstår nu dessa känslor. Han är en psykopat.

eller okej, förmodligen inte. Men jag är övertygad om att hans skådespeleri i nålens öga finns med i det övriga jag har sett med honom.

My house.

Det går inte att koncentrera sig här hemma! Var man än går är det fullt av ljud. Mina familjemedlemmar verkar känna sig tvungna att jämt ha teven på på högsta volym i varje rum, och naturligtvist klaga högljutt när man stänger av en av dem. Så är det omöjligt att förstå att jag inte vill att dem ska gå in i mitt rum varannan minut när jag försöker att plugga eller läsa.

(btw, rubriken är den sämsta referensen någonsin. googla "Gonna buy a tank and an aeroplane")

Det var en gång.

Måste säga att jag riktigt gillar den miniserien. Riktigt gulligt och lite småcharmigt med dårå.

Har lyckats stjäla några politikers topp 5 album.

maria wetterstrand [mp]
1. david bowie - hunky dory [1971]
2. tom waits - bone machine [1992]
3. pet shop boys - please [1986]
4. tindersticks - curtains [1997]
5. vladimir vysotskijs - wir drehen die erde [1993]
Kommentar: Hyfsat, hyfsat. Inte mina favoritartister men fullt accatabelt.


Lars ohly [v]
1. the beatles - sgt. peppers lonely heart club [1967]
2. deep purple - in rock [1970]
3. green day - american idiot [2004]
4. queen - a night at the opera [1975]
5. danko jones - sleep is the enemy [2006]
Kommentar: Mucho bra! Gillar 5 starkt. 1 och 4 är båda rätt bra. 2, inte hört men DP är absolut okej. 3, gillade förut, men nu nja. Men, still.

fredrik reinfeldt [m] 1
. magnus uggla - den ljusnande framtid är vår [1980]
2. björn & benny - kristina från duvemåla [1996]
3. alphaville - forever young [1984]
4. abba - the album [1977]
5. da buzz - more than alive [2003]
Kommentar: Usch, usch, USCH. Men, han är moderat. Har dålig smak och dålig politik.

göran hägglund [kd]
1. pink floyd - dark side of the moon [1973]
2. the rolling stones - some girls [1978]
3. miles davis - porgy & bess [1958]
4. elvis costello - my aim is true [1977]
5. esbjörn svenssons trio - winter in venice [1997]
Kommentar: Oväntat! De 3 sista är inga favoriter, men de 2 första är ju riktigt bra. Inte vad man förväntat av en kristdemokrat (fördomar, here I come). Nice.

Varför J.E är kung.

Ja, se på klockan. Yes. Vilket förklarar inlägget, inte hans storhet.



My EQ-days are over.

Jag hade ett tag EQ på mp3-spelaren, då jag ville testa att dra ner basen som många anser vara för stark i koss. Vad hände? Jag fick ont i öronen. Ett minne kom fram, att jag jämt brukade få det av hörlurar faktiskt. Förutom koss då. Tills nu. Jag antar att jag är känsligt för distant. Intressant värre.

Skönt, yes.

Idag har jag haft nationella i engelska och vanligt prov i rättskunskap. Det gick sådär, men skönt att ha det överstökat. Bara prov i musik imorgon och sen är veckans inlämningar/prov avklarade.

Musiker är snygga.

(vadå googla på olika saker och skriva struntinlägg för att inte plugga?)

image11
Chris Cornell, sångare i soundgarden, temole of the dog, audioslave och hans soloprojekt.

image12
Eddie Vedder, sångare i pearl jam och soloprojekt

image13
Pete Townshend, gitarrist i the who. Ja, han är snygg! Som ung alltså. Inte i hans nuvarande ålder.

image14
George Harrison, gitarrist/sångare i the beatles och soloprojekt

image15
John Frusciante, gitarrist i RHCP, gitarrist/sångare i soloprojekt



Eh, nu ska jag glo på teve alternativt plugga.


Jag kom nyss på en sak.

Det är faktist lite av ett under att jag inte är överviktig.

Jag har blivit kär.

image10

Eller så är det bara ett vanligt, hederligt beroende.

Färdig.

Jag tror jag nyss blev färdig med min uppsats och presentation i rättskunskap. Hur det känns? Underbart.

Oh yeah.

Jag har fått sooommarjobb! :D

Pengar i sommar alltså, neat.

Att städa är inte idealt, men äsch. Jag får betalt!

Hm.

Sökte på John Entwistle på bloggsök, och de tre översta inläggen var från min blogg. Hm. Nu blir det fyra.

image9

Varför?

image8



Varför är du död?

Okej, detta är relativt-sent-på-kvällen-känslosamhet men strunt samma.

Det vore rätt toppen om musiker med flera slutade att dö på grund av droger.

Hursomhelst. John Entwistle är den grymmaste personen någonsin. Tycker jag för stunden det vill säga, nästa minut är det förmodligen Eddie Vedder, Tom Petty eller Chris Cornell. Hursomhelst. Säger jag efter 2 meningar igen. Han sågs inte, men han hördes. Väl. Eh. Yes. Jag beundrar bassisterna i bakgrunden, och John Entwistle var bland färgstarka personer, men man kan inte låta bli att höra hans talang.

Nu ska jag sluta. Detta var en dålig idé. Hm. Undrar om jag kunde ha gjort ett hyllningstal till JE istället för argumenterande tal på svenskan? Inte så kul kanske då majoriteten av klassen ej har den musiksmaken och ej heller läraren.  Men åh. Jag funderade på George Harrison men jag framstår redan som oerhört beatlestokig, vilket jag inte är egentligen.

Nu ska jag sluta svamla. Nu är detta svammelinlägg och inte musikinlägg.

Shit alltså.

Om jag hade en promilles talang av vilken som helst av medlemmarna i the who, så skulle jag vara en mycket lycklig människa. Det är inte mitt favoritband (även om de är bland top 10 minst), men vilka musiker! Roger, en sån röst alltså. Pete, nyskapande och well, riktigt, riktigt bra. John, finns inga ord. Herregud, han kan verkligen få låten att flyta fram. Och skapa grymma basslingor. Keith, rejäl känsla, rejäl styrka, och rejäl talang. Eh, detta låter fånigt men strunt samma. Hm. Jag skulle iallafall välja John om jag fick välja. Otroligt, otroligt grym. Se bara på runt 00.26. Det ser svårt ut, men så enkelt för honom.

Åh, jag tänkte bara länka låten. Nu vill jag skriva ett hyllningsinlägg till John Entwistle, trots min tunna kunskap inom musik.




YESYESYES!

Flytt av matteprovet till nästa måndag! :D

Så, vad har jag isåfall att göra denna vecka?

Onsdag: Seminarium (sp?) eller dylikt på samhällskunskapen då den första kladden ska visas upp.
Torsdag: Nationella prov engelska läsa/skriva. Inlämning av grupparbete i geografin. Inlämning och muntlig redovisning av arbete på rättskunskapen. Prov rättskunskap..
Fredag: Prov i musik.

Rätt soft förutom mördartorsdagen då. Fast förra veckan slutade jag tidigt då på grund av NP, och egentligen skulle jag ju ha haft provet då. Så det jämnar väl ut sig.

Så är det så skönt att jag hade argumenterade talet i tisdags så jag slipper gruva mig för det. Det är därför man ska säga, "okej, jag har väl först då". Man får det avklarat plus lite cred ;)

Lovely.

Jag har nu upptäckt de fantastiska möjligheterna hos EQ och bass boost på min mpt-spelare. Jag kan egentligen intenting om det, men det låter lite bättre faktiskt. Om jag får säga det själv. Bara att trycka upp och ner så går det bra.

Hm. När ska det sluta?

Aldrig, hoppas jag.

De 3 senaste dagarna har självförtroendet varit på topp faktiskt. Har känt mig ursnygg, smart och som en snäll människa.

Det är rätt underbart faktiskt. Inte för att jag känner mig ful, dum och elak vanligtvist, utan snarare som en medelmåtta. Men att känna sig toppen är ju bättre.

Koss spark plug.

Hm. På pricerunner klagar en massa folk om att de är så svåra att sätta i öronen. Jag måste ha stora örongångar, då jag inte ens behöver skynkla ihop dem. Antar jag. Eller så är folk inkompetenta latmaskar.

Jag är så jävla trött på dem.

Så otroligt egocentriska. Tycker att det är deras problem. Att det är synd om dem. När det är rätt uppenbart att det inte är så. Vem drabbas mest av det egentligen? Ändå är det dem som ska tjata. Trots att dem märker vad det gör mot mig. Dem som ska skälla. Dem som ska agera som offer.


Sjukdomar (eller något liknande) som jag trott jag haft

Mer eller mindre allvarligt, mer eller mindre vetande, mer eller mindre hypokondriskt (?)

- Paranoia
- Schisofrenia (kan ju inte ens stava det!)
- Autism
- Aspbergers
- Tourettes

Förmodligen mer. Visst låter jag som en trevlig prick? :P

It's (has been) a beautiful day

Oh. Dagen har varit alldeles underbar. Började med musik på morgonen. Spelande + oseriöshet + skämt + musik inspelad på instrumenten = underbart. Nationella på engelskan var också trevligt faktiskt - muntligt ju. och geografin. Ah. Första timmen var UNDERBAR. Vi skulle fråga varandra om våra grupp-projekt (trippel p? fult. 2 pn bara? fult). På valfri plats. Halva klassen satt på samma gräsfläck, mycket trevligt. Jag var inte så social utan låg och halvsov dock, men att ligga i solen och slappna av är ibland, perfekt. Andra halvan spenderades med arbete i datasalen och var inte lika trevligt, men struntsamma. Så om aeriusen fungerar så är det rätt trevligt att gå hem. Man plockar ur mp3n ur öronen (ett måste att ha på bussen..), och lyssnar på fågelkvitter och ser på de nu gröna träden. Harmoni!

Lovely.

Så vore det tjänstefel att inte länka denna:


2 låtar med black sabbath.




2 låtar med George Harrison.




2 låtar med ramones.






2 låtar med soundgarden.





2 låtar med nirvana.






2 låtar med smashing pumpkins.




2 låtar med led zeppelin.




2 låtar med pearl jam.





Matte B.

Alldeles för lite algebra (nöörd). Men det gick väl okej. G iallafall, och kanske, kanske VG. Om jag får VG på provet på måndag så borde det vara klart.

Så på musiken (jag fick för mig att vi skulle gå dit iallafall av en i klassen, men det var bara jag och 2 treor där) fick jag reda på att jag ligger på VG där, väldigt skönt. MVG på något sätt med, fast förmodligen på teorin "bara". Jag trodde det var snarare G/VG så det var skönt.

Så andra ämnen (för I'm on a roll!)

Tyska - VG. Ganska säkert. Har haft VG/VG+ på Allt. Är rätt aktiv på lektionerna. Och så vidare.

Samhällskunskap - VG. Fått det på allt här med (med något VG+ och MVG på mindre läxförhör). Håller på med ett projekt nu, med en annan lärare (ordinarie är barnledig), som jag tror blir VG med.

Historia - MVG? Skulle fått det om jag fick betyg nu, och ska verkligen jobba järnet med sista uppgiften (om jag inte dör av allt annat vi ska göra..)

Svenska - Hm. Det beror på. Om jag får MVG på mitt argumenterade tal (hoppas, hoppas, men våga inte tro..) så tror jag det kan bli det med bara smågrejer kvar, om G/VG på det, så VG.

Rättskunskap - VG. Om det inte sket sig med bouppgiften. Men har ett prov och en inlämning kvar, som jag kanske lyckas få till.

Geografi - Vi har ju typ inte gjort något betygsgrundande! Bara små läxförhör, något läxförhör förklätt som frågesport, och 2 specialgrupparbeten. Men, men. Jag är ju VG-barn.

Idrott - G. Jag är verkligen inte den atletiska typen. Men om läraren ser mycket på inlämningsuppgifter, så kanske, kanske VG. Så har jag ju gjort allt. Men, jag tror det blir G ändå. Och det är okej.

Engelska - Har rätt dålig koll på var jag ligger till där. VG, VG+, VG/MVG, något sådant. Jag hoppas på MVG, men förmodligen blir det VG.

Det var allt. Så fick jag MVG i naturkunskap. Och VG i kreativt skrivande. Så det blir rätt sämre än förra året med hälften VG, hälften MVG. Men, tvåan ska ju vara så håårt :P

GRR

Jag avskyr funktioner. Hatar dem. HATAR!

Varför kan inte all matte vara algebra? Det är ju logisk och enkelt och tydliga mönster.

Idag känner jag mig rätt blåst.

Det är en rätt intressant känsla faktiskt.

Fasiken också.

Jag som kände mig så trött imorse. Och kom på att imorgon, för första gången på ett tag, har jag faktiskt idrott på morgonen och börjar 08.30. Så tänkte jag, att på torsdag ska jag få sova ut. Men icke! Då har jag nämligen nationella prov i matte b. Som för övrigt pågår i 4 timmar. 08.30-12.30. Oh, toppen..

Being, no concern. Point of no return.

Jaha. Nu har jag börjat att halvdyrka Chris Cornell och hans röst med. Jag trodde inte det skulle hända, men så hände det. Ojsan.

Och ja. Rubriken är från en låt med Eddie Vedder.

Hm. Fast jag försöker nog låta en aning mer insnöad än vad jag egentligen är.



Så är jag jätteglad nu. Väntar på ett paket med en limegrön (!! :D) creative zen stone plus 2 gig!


(så kom nu en låt med både Chris och Eddies röster. Hunger strike. MAGI. Så det skriker om det. Listen or die.)

Sämst med våren.

Perfekt joggningsväder - men man har pollenallergi och vågar därmed inte ta sig ut och jogga för att då kommer man att må uruselt.

Nattens drömmar.

Dröm nummer ett: först var det någonting med att jag skulle skaffa vatten från något visst ställe och godis till läraren. Sen när jag gjort det så satte jag mig i klassrummet, när klassen under steg in och då satte killen i Brolles lag i körslaget med blått hår sig ner vid mig (påpekas bör att han ej går i den klassen..). Så började han peta på mig (ala irriterande, ej tafsande) och dylikt och kalla mig saker. Så naturligtvist började jag att brottas med honom och vi hamnade i ett roligt slagsmål.

I min andra dröm så sa alla i min klass vilka dem skulle rösta på om det vore val. En i min klass sa moderaterna. Anledningen? För han var Fredrik Reinfeldts utomäktenskapliga barn, precis som en annan som det nyligen stått i nyheterna om. Han sa något om att han aldrig fått träffa sin far, men att han hoppades på att få göra det, precis som killen i nyheterna. Tydligen älskade han trots allt sin svikande pappa.

RSS 2.0