Facebook är rätt skrämmande.

Jag har inte facebook. Funderar inte på att skaffa det. Vill inte bli beroende etc. Men även om jag inte använder det, så är facebook orsak till en stor rädsla inom mig.

Man hör ju ofta om hur personer utger sig för att vara någon annan, tex Makadoniens prins eller vem det nu var. Jag är helt enkelt livrädd för att någon ska utge sig för att vara mig, och skriva elaka/ilskna/falska etc saker till folk jag känner.

Nu vet jag inte varför någon skulle göra det, okänd som jag är. Men jag har alltid varit lite paranoid.

Today was nice.

Yep. Ja, dagen började med pingis, och det är väl aldrig fel? Speciellt inte om halva klassen spelar rundpingis, även om man åker ut först. Att den sen fortsätter med pussel är ju inte heller fel, även om det handlar om genesis. Så att samhälle inte ska lämnas in idag, och inte heller förrän senare än fredag, är ju inte helt fel. Inte heller att spendera engelskan med att lyssna på någon från Kenya. Att sluta dagen med ett tyskaprov brukar inte vara sådär "jei!" men när det är enklare än man trodde så är det helt okej.

Men vad som inte är nice blir kvällen. Jag känner på mig att jag kommer att förneka matten jag har att göra hela kvällen. Eller inte, för jag brukar inte göra det. Men låt oss strunta i det för man ska alltid vara lite pessimistisk.

Jepp.

Uppdatering från igår.
Spännande, eller hur?

Konfliktgrejen ska tydligen vara inne TIDIGAST fredag, så den tänkte jag göra klart på torsdag (då jag har saker till imorgon och torsdag jag vill prioritera). Så kanske, kanske, Kanske, vi får sportlovet på oss. Jag vågar nästan hoppas.

Idrottsläxan är klar och jag har tom mailat in den, duktig som jag är.

Tyskan känns det som jag kann någolunda. Men tyskaproven tar död på mig som inga andra prov.

Matten, ja. Jobbig. Har inte gjort något idag, andra prioriteringar. Jag önskar det vore mer abstrakt och logiskt.

Geografiquizet gick uselt. Det verkar även som vatten-grejen blev helt fel. Men men. Geografi är en av mina svaga sidor.  Ett VG (kan ju jobba upp mig) vore inte katastrof. Befolkningstjofset gick ju bra. För det är intressant till skillnad från vattenmätning och vattencirkeln. Men nu kanske det blir översvämmningar, torka, och problem. DET är intressant.

Jag får något slags sammanbrott.

Jag gillar samhälle, men dess 2 senaste uppgifter har gjort mig galen. Förut det berömda arbetet om terrorism, och imorgon ska ett arbete om konflikter lämnas in (vilket jag är efter med då jag varit sjuk, även fast jag jobbar hemma). Eller om jag tänker efter har vi samhälle först..onsdag. Ingen skillnad då.

Så är det idrottsläxan kom jag på nu. Toppen. En intervju om arbetsmiljö. Till onsdag.

Så är det förstås tyskaprov på onsdag.

Och matteskiten. Jag gillar vanligtvist matte, men geometri är en av mina svagaste sidor. Ligger klart efter och prov efter lovet. Eftersom tydligen ska alla ha svårt för algebra så all tid gick åt den, men geometri är ju jättelätt så det ska vi lägga 2.5 veckor på! Och med 3 lektioner missade pga sjukdom, och 1 extra för frilufsdag. En lektion denna vecka. Toppen! Jag är klar med ett delkapitel av 4.

Så imorgon är det något geografiquiz på något som mest gicks igenom när jag var borta såklart.

+ en uppgift om vatten, som jag har gjort i stort sett men fick "fuska" då det är svårt att läsa av min vattenmätare då den räknar i miljoner liter, och vi använder inte 1 miljon liter vatten om dagen i vårat hem.

veckan efter är det sportlov..snart sportlov..ledigt snart..


Då blir man glad.

Då man trodde att klockan var 21.07, men den var 20.07. Då har man sparat en timme!

...

I wish I was the verb "to trust" and never let you down.

De där nostaligtripparna.

Jag skriver ner en massa låtar för att kunna skriva mina 10 favoritlåtar genom tiderna. Tyvärr blir det hela lite väl sorgligt, när man skriver ner låtar man hade på repeat. Stay in the rain med takida, nothhingman med pearl jam, I remember you med skid row, love reign o'er me med the who, she talks to rainbows med ramones, hey jealousy med gin blossoms, shake me med millencolin, etc etc.. Det blir lite väl överväldigande med massa minnen på en gång.

Jag gillar nirvana.

Nirvana är bra. De gör bra låtar. De gör bra album. Man kan unda varför jag skriver det i så enkla ord, utan poesi, utan entusiasm. Det råkar vara så att jag ignorerat dem mycket på sistone. På grund av pearl jam egentligen. Hur nirvana hyllas och alla har hört talas om dem, men pearl jam som är mycket bättre får knappt hälften av uppmärksamheten. Men idag får jag avslöja för mig själv. Jag gillar nirvana. Inte alls så mycket som jag gillar pearl jam. Men jag gillar dem.

Back to school again.

Jag kommer vara långt efter, ha världens torraste hy, världens torraste läppar, massa finnar, döda ögon, och min röst kommer att vara knappt hörbar. I can't wait.

(kan jag inte få feber och vara sjuk resten av veckan och jobba hemma? gah)

Det skulle inte förvåna mig om vi skulle ha typ röstprov på musiken.

Val inför trean.

Engelska C
Matte C
Retorik A

I förstahandsval.

Tyska steg 5 (måste ha 100 poäng språk)
Geografi B
Filosofi B
Ensemble & låtverkstad

Andrahandsval.

Förutom tyskan verkar andrahandssvalen mycket roligare. Men, man ska vara nyttig. Blä.

Jag blev visst sjuk.

Tyvärr på riktigt så att jag även mår dålig (sämre).

Jaja. Det är ändå trevligt att se på "om en pojke" och dricka te med bär-smaker.

och stjäla "lite" av storbrorsans lysmelk.

Before I forget.

Jag har också små finnar ungefär överallt i mitt ansikte som gör ont och lyser röda.

Don't let it bring you down.

(referens till Neil Young, inte någon annan låt)

Ja. Jag är verkligen lättretad och inte särskilt glad nu. Men det kan bero på:
- Förkylningshelvete
- Busskortet är borta
- Valen är jobbiga till trean, och jag känner att jag måste läsa matte C men jag vill inte. Mina "val" måste bli engelska C (pga språk 300p), matte C och retorik, inte så upplyftande.
- Klockan är 23.40
- Jag tror tom att allergin börjar visa sig med
- Jag vill verkligen inte till nolia-mässan på tisdag
- Imorgon är den en till vecka skola och jag känner inte för det alls
- Det är vinter
- Det är geometrihelvete i matten med vikarie som inte är utbildad och snart prov då man lade ner all extra tid på algebran som jag har lätt för för att geometrin "brukar folk ha lättare för". Geometri är det värsta jag vet
- Det är en uppgift i geografin om vatten jag inte gjort något alls om
- Vikarien i samhälle/geografi är seg
- Nästa vecka är det tyskaprov
- Konstant guitar hero-spelande i helgen har dödat mina handleder

Jag är inne i småförkylningshelvetet.

Då halsen kliar, där det känns som näsan ska explodera, huvudet känns tungt och man känner sig dåsig, man är hes och har lite ont i halsen. Man är snorig. Men man är inte tillräckligt sjuk för att kallas sjuk, och därmed har man ingen ursäkt till att dricka 4 muggar varm choklad och 2 muggar te om kvällen (fast det har jag gjort ändå).

Karriärer jag har tänkt på idag.

Journalist - Konspirera! Luska ut! Läsa, hitta information, dra slutsatser, avslöja! Analysera! Välja vad folk ska läsa! Lurka ut smuts hos (höger) politiker.

Författare - Sitta i ett hus i irland, dricka te och äta chokladkex, sitta utomhus i en stor trädgård och skriva på en romantisk bok med en älskare inomhus som inspirerar.

Servitris - Smidigt gå mellan borden, snabbt med tallrikar på händerna. Fråga personerna vad de har med småprat och flörta. Le stort och gå snyggt.

Guide som kör hundslädar - Vara ute i det vilda och vackra Alaska. VIssa turister världen, visa det underbart vackra. Köra omkring, fri, hundar som är vilda och vackra!

Åklagare - Vara iskall. Skrika "I OBJECT!". Komma med knivskarpa argument. Vara hård. Fråga frågor, rakt på sak. Ta vara på varje lilla bevis och dra hemska slutsatser. In i fängelse med dem!

Lågstadielärare - Småungar som dyrkar och respekterar en. Gullungar som man kan lära allt om. Lägga grunden! Slippa rätta läxor, sluta tidigt, hela sommarloven fria.

Trummis - Släppa loss aggressioner på scenen! Gå galen och slå sönder trumseten medan man gör ljuv musik med hårda trumkomp och rocka loss.

Busschaufför - Vara sur och säga "15 kronor". Köra ifrån när folk jag inte gillar springer för att hinna med. Vänta på resten och de tänker "åh, vad snällt!". Köra som en galning och låter inte folk gå på vid nivrenaskolan.

Psykolog - Fråga "hur känns det?" och mmma och sitta i bekväm fåtölj och analysera sönder personer och bara sitta och lyssna medan man ger dem tips som ger de ett bättre liv.

Forskare - Hitta botemedlet till cancer och bli hyllad med nobelpriset i kemi och bli känd som världens räddare!


Ja. Jag kommer få beslutsångest när jag slutar skolan, haha.

Jag vill vara sjuk nästa vecka.

Ha 38 graders feber, så man räknas som sjuk men inte är så sjuk egentligen. Slippa de dötrista skoltimmarna och bussarna. Bara ligga hemma, seendes på hjärndöda filmer och tv-program, och läsandes de högar med böcker jag har hemma. Tas hand om. Ligga ner, dricka varm choklad och äta vanlig. Sova ut länge. Inte behöva oroa mig om någonting. Jag har ju inga prov eller så denna vecka, så jag missar ju inget. Bara ligga och ta det lugnt och äta gott och underhållas. Bara 38 graders feber så man är lite varm, och kanske lite heshet så att sjukdomen syns lite mer. Det vore något.

Hier kommt Alex.

Köpte hem guitar hero 3 + gitarr idag, och har spelat som besatt. Och nyss spelade jag "hier kommt Alex" med die tote hosen. Vilka minnan den väcker! Det var i nionde klass, vårterminen. Vi hade något tyskaprojekt om schweiz/tyskland/österrike, och jag valde att göra om tysk musik. Jag skulle spela upp en låt av varje artist. Jag laddade ner en massa av die tote hosen. Jag hörde denna låt, och jag blev otroligt fäst vid den! Så himla underbar tyckte jag. Jag skickade vidare den, folk tyckte att jag var knäpp. Men nu är det återfall. Grym låt med grym text.

Här är ett (dåligt) försök till översättning:

I en värld där man bara lever vidare
Där man dagligen går som en robot
I den största motivationen som går
I teve-bilden varje kväll

Varje människa lever som en klocka
Programmerad av en dator
Det finns ingen, som är emot det
Bara ett par ungdomar är frustrerade

När himlen går under solen
Börjar för droog-gänget dagen
I små band samlar de ihop sig
Går tillsammans på jakt

Hej, här kommer Alex
Bort med gardinerna, en liten skräckfilm
Hej, här kommer Alex
Bort med gardinerna, för en liten del av en skräckfilm

På korsen går ordningen
Och den synliga idealvärlden
Firar de förödelsen
Våld och brutalitet

Först när de ser sina offer lida,
Sprudlar belåtenheten
Det funkar inte längre, vad de nu uppehåller
I deras arga kamp

hej, här...

20 mot 1
När blodet blir synligt
Med stenar eller stavar
Passar huvudet varje gång
Nästa offret är redan illa ute
När han sin älskade gud frågar:
Varför har du inget gjort
Inget gjort

Hej, här..


Och här kommer låten.
 

Es macht mir kaputt.

När jag kopierar in text så sparas inte radbrytningarna trots att rutan är ikryssad. Det är rätt irriterande om man ska kopiera in låttexter med jättemånga "yeah" och upprepningar.

Men denna låttext är på min hjärna.

Citron.

Jag tror jag läser "citron" överallt när jag ser på mina senast publicerade inlägg. Därför måste jag kalla ett inlägg det så jag inte blir galen.

Estetmusikare. (estetmusiker?)

Musiker kom jag nyss på är ett fult ord. Eller stavar jag det bara fel, som jag brukar.

Hursomhelst. Jag har estetisk verksamhet denna termin. Naturligtvist musik, då jag inte kan dansa, inte kan måla och inte kan spela teater. Inte spela musik heller men det är roligare. Hursomhelst har vi musiken i källaren i skolan. Bland..estetmusikernas skåp!

Detta är egentligen helt onödigt att skriva om (men då jag inte haft någon besökare på någon vecka..) men hursomhelst. Från början känns det läskigt. Man känner sig så töntig. Så poppig och mainstream. Men det är riktigt kul ändå. För det finns snygga killar.

Jag tycker att metall-killar är jättesnygga, vilket kan verka konstigt då även om jag uppskattar metall, är det knappast min favoritgenre. Men, ja. Jag vill lyssna på metall! Jag vill att metall-killarna ska se på mig och fnysa (då vi inbillar oss att jag har på mig rosa kläder och är sminkad, hemska tanke). Så börjar jag namedroppa band. Och säga allmänt jätteallmänbildade saker om black metall och death metall och thrash metall och doom metall och power metall och ni förstår. Så blir de otroligt "wow!". Och blir jättekära i mig.

Eh. Hursomhelst. Jag tycker att metall-killar är snygga. Och coola. Och jag skulle vilja "vara" metall för att imponera på dem. Knäpp, javisst. Men är man ytlig är man.

(nää, för musikintresserade killar är jei! kanske inte om det är dålig musik, som dansband, men ändå)

Mäh. Varför kan jag inte gå tillbaka till gamla dagar?

Synd att min klass är så smart. Att betygshetsen smittat av sig till mig och jag blir besviken om jag inte får MVG. I högstadiet var jag VG-barn och glad över det. I ettan hade jag hälften VG, hälften MVG. Och väldigt glad över det. Och tyvärr lär jag få 0 MVG iår vilket gör mig smått (med betoning på smått kankse) deppig.

Men seriöst. På sistone har allt jag fått tillbaka gått uselt. G på matteprovet - jag som hade MVG på förra. Och VG i historiadelen på historia/samhälls-uppsatsen, jag som verkligen hoppats på MVG eller iallafall VG+. Imorgon kanske jag kan luska ut mitt betyg i hela naturkunskap B. Det kommer säkert vara VG, "på gränsen till MVG" (som det alltid är).

Tråkigaste inlägget i historien? Förmodligen. Meh, endast jag lär läsa det ändå.


Gårdagens citat förresten.

För att vara sällskaplig (gesellig!) så såg jag igår på melodifestivalen igår med farföräldrarna och mamma. Och pappa sitter under trappen och går ibland in och säger "vad usla dem är!". Min storebror sitter i sitt rum. Min lillebror går ibland ner för att hämta godis.

ja, hur som helst. Michael Michailoff (jag kollade upp namnet på aftonbladet) spelade. Så kom det kanske småtrista citatet, men citatet, "är han den där Måns Zetterlöf?".

Det roliga är egentligen kontrasten mot min mormor som tycker att Måns är väldigt snygg och sjunger väldigt bra. Kan bero på att farmor är lätt överklass (som gillar fynd dock) och älskar klassisk musik och "fina bitar", medan mormor är lite mer arbetarklass och gillar Elvis och poplåtar kan man säga.

Jag spelar inte gitarr.

Jag kan några ackord, jag kan spela tabulatur. Det är allt. Men jag har ändå ett favoritackord. Ett ackord jag spelar hela tiden, som jag tycker låter himlans fint. G. Det låter så underbart rent. Det är så enkelt att göra. Det är helt enkelt väldigt fint. Om jag skulle börja spela låtar, skulle jag ha med g väldigt många gånger.


Så har jag ett hat-ackord numera: Bm. Jag försöker spela "society" med Eddie Vedder på gitarr, och det låter inte helt ultrauselt förutom är det jävla Bm är med. Jag avskyr faktiskt barre-ackord i överlag. Barre-ackord kan gå och dö.

The poodles och E-type är INTE hårdrock.

Det är pop förklätt till hårdrock med instrumenten, kläderna och skrikande röster. Men annars är det en vanlig, tråkig poplåt. Jag tycker det är självklart, och jag "är" inte ens ett dugg hårdrock/metall.

Musik overload.

Strunt samma.
Denna låten ska höras.



En låt som växer.

Dagen i korta drag.

Jag gillar musiken, jeppjepp.
Min pappa fyller 49 idag = tacos och sånt.
Min farmor & farfar har kommit hit från göteborg för att stanna över helgen.
Ganska trista lektioner förutom första, haha.
Jag är tydligen bra på att analysera, inte så säker på att det stämmer, men :P

Grattis lillebror.

15 blir han idag.

Så ska detta mästerverk föreställa honom. Vadå värdelös på gimp?

image6

Jag har aldrig lyssnat särskilt mycket på Bruce Springsteen.

Men efter allt spelande av denna på musiken idag så kommer jag att ha tröttnat på denna rejält ändå.

 

Hjärnspöke.


Keith Moon.

Åh. Om jag inte spelade bas (uselt dock, även att jag bara kan spela efter tabulatur) så skulle jag spela trummor tills.. handlederna gick sönder för att spela som Keith Moon. Hur cool ser han inte ut på en skala?
och hur grym är inte låten?


Meh.

Vad är grejen med att aldrig lära sig?

Jag är ibland för positiv för mitt eget bästa.

Bara för att den är alldeles, alldeles underbar.




Come a little bit closer
Hear what I have to say
Just like children sleepin
We could dream this night away.

But theres a full moon risin
Lets go dancin in the light
We know where the musics playin
Lets go out and feel the night.

Because Im still in love with you
I want to see you dance again
Because Im still in love with you
On this harvest moon.

When we were strangers
I watched you from afar
When we were lovers
I loved you with all my heart.

But now its gettin late
And the moon is climbin high
I want to celebrate
See it shinin in your eye.

Because Im still in love with you
I want to see you dance again
Because Im still in love with you On this harvest moon.

Nu härmar jag Lisa lite granna.

Men strunt samma (haha, det rimmar nästan!)

Man tänker ju ofta "gud vad skönt om livet vore enkelt hela tiden!" eller, ja, varför inte allt man gjorde?

Tänk om man klarade alla mattetal hur lätt som helst. Lärde sig alla glosor direkt.

Det låter ju skönt, men fyfan vad tråkigt det skulle vara i längden! Man skulle ta allt för givet, och man skulle aldrig uppskatta sina framgångar.

För, ja. Finns det någon bättre känslan än när man nött på något hur länge som helst, mattetal, låt på gitarr eller vad som helst, och efter många minuter av trötthet så klarar man det? Allt sitter helt plötsligt. Det finns få saker som slår det.

Release me.

Jag avskyr att oh Laura gjorde den jävla låten.
Jag fortsätter att bli exalterad varje gång någon nämner "release me" och tänker: oh pearl jam! Men så menar dem den där dumma låten.




the real deal.

Father...ooh...oh...oh...
I see the world, feel the chill
Which way to go, windowsill
I see the worlds on a rocking horse of time
I see the verse in the rain Ohh...ohh...ohh...ohh...

Oh, dear dad, can you see me now
I am myself, like you somehow
Ill ride the wave where it takes me
Ill hold the pain...
Release me... Ohh...ohh...ohh...ohh...

Oh, dear dad, can you see me now
I am myself, like you somehow
Ill wait up in the dark for you to speak to me
Ill open up...
Release me...
Release me (3x)
Ohh...ohh...ohh...ohh...

Många säger att bassisten är bandets minst viktiga medlem.

Det skrattar jag åt. Det är ju uppenbarligen rythmgitarristen som är det! Den personen spelar ju bara samma sak som bassisten fast ljusare = inte like hörbart.

Bassister is the shit, så är det bara. Försök att lyssna på "another one bites the dust" (queen), 800 grader (ebba grön), revelations (iron maiden), lucy in the sky with diamonds (beatles), she's only 18 (red hot chili peppers) eller etc utan bas så får vi se hur bra det är!

Låttexten betyder något. Så det så.

Ibland behöver man låttexten för att kunna förstå en låts styrka och förstå känslan och kunnas dras in i den och uppskatta låten.

Jag själv har haft flera aha-upplevelser tack vare låttexter.

Black av pearl jam är kanske det "bästa" exemplet (text här)
De första gångerna jag hörde låten tänkte jag verkligen "va fan?". Jag hade ofta hört om hur underbar låten var vid lästa recensioner av skivan ten. Jag förstod det inte. Jag tyckte att låten var seg, konstig och helt enkelt dålig. Den svagaste låten på skivan, helt klart tyckte jag. Så såg jag några rader som någon citerat; "I know someday you'll have a beautiful life/I know you'll be a star in somebody else's sky/but why can't it be mine". Jag lyssnade igenom låten. Kom till det partiet. Hörde Eddies plågade röst. Följden. Slutet. Magi, är en benämning alldeles för svag. Låten känns nu som nära perfektion, efter att ha varit så usel. Början som jag avskydde passar så perfekt in, och känslan är så sorglig men underbar. Jag är nu och har länge varit kär i denna låt nu. Jag hade aldrig lyssnat riktigt förut. Men texten gjorde att det hela blev så uppenbart.
(länk till låten också)

Att behöva något

Jag brukar aldrig be mina föräldrar om extra pengar. Aldrig. De brukar ibland vilja ge mig något, jag brukar svara nej. Nej! Har ni någonsin hört något sådant?

Nu är det så att en sak jag skulle få i julklapp värt 150 kronor aldrig kom. Mamma säger att jag ska få dem i händerna. Jag har fått 75 kronor av dem redan i form av en skjorta.

Så bad jag snällt min far med logiska argument att få de kvarvarande 75-kronorna.

På honom verkade det som en orimlig tanke. Som om han skulle hugga av sitt ben!

För ja, det är hemskt att jag ska få allt jag skulle få i julklapp?

Det är inte som om jag ska spendera dem på något hemskt.

På något onödigt.

Utan jag behöver dem akut.

För jag känner omedelbart behov av en sak. En härlig sak jag bara måste ha.

Godis. Jag måste ha godis. Nu,

Åh, så är plånboken tom, allt är på banken.

Lysmelk. Jag kommer att avlida utan lysmelk.

Affären stänger om en halvtimme.


image5
I want your candy, I need your candy. Utan det blir jag en misfit.

This is england.

image4

Har sett på den med engelskan.
Den hade allt.
Humor. Glädje. Bra musik. Världens sötaste skratt. Oskyldighet. Engelsk accent.
Smärta. Tårdrypande ögonblick. Otäcka tal. Manipulering.

Jag rekommenderar den starkt. All beröm till min engelskalärare som fick oss att se den.

Bildörrar.

Varför är det så svårt för mina föräldrar när vi sätter oss i bilen efter en shoppingtur att låsa upp min dörr innan de håller på och fixar med kassarna? Förstår de inte att det är rätt kallt utomhus när det är 9-?

Estetisk verksamhet, musik.

Är rätt bra än så länge. Jag tror fan att jag är nästa Ringo Starr!*

image3

Sämsta redigeringen någonsin men jag förstår mig inte på gimp.


*Alla som har någorlunda koll på beatles, förstår att jag inte var särskilt bra trots allt.

RSS 2.0