Fjortismusik.

Heliga skit. Utan heliga. Det är vad man kan kalla den musiken. Jag gick in på youtube för att provlyssna på dessa låtar som ska vara så populära för fjortisar, som jag hört om men inte hört. Jag kan säga att det var en dum idé. Jag känner mig lätt spyfärdig. Lyssnar verkligen folk på sån skit?

Nu känns pearl jam ännu bättre än förut.

Hm.

Livet blir så mycket enklare om man bestämmer sig för att vissa personer är idioter som man ska avsky och inte lyssna på/bry sig om.

Baba O'Riley.

Lyssnar på den nu och vill repeata ett par tusen gånger. Scheisse. Minns när jag jämt satte på "who's next" när jag slutade halv 12 på fredagar, kom hem tidigt, och skulle göra något att äta.. Dansade runt i köket. Jag vet till och med exakt när alla nya grejer och instrument kommer in. Det är en rätt grym låt. Väldigt bra att skrika med i. Iallafall när man är ensam hemma och kan skrika hur falsk man vill utan att någon bryr sig.




Krist med det underliga Novouleic eller nåt sånt efternamnet.

Är faktiskt en rätt bra bassist. Det upptäcker jag nu när jag lyssnar igenom nevermind. På stereon, för omväxlings skull. Efter att ha lyssnat igenom skivorna jag köpte igår så har jag fått någon knäpp och känner för att lyssna på en massor av mina skiva via stereo. Inte alla dock då en del är rätt kassa jag köpte för 2 år sen eller något liknande.

Bra dag igår och idag.

Igår så var det en lektion jag höll i med 2 klasskamrater och vi fick det övergjort, och det gick tom bra. Så vann jag första priset i en tipsrunda. Så var det god thai mat till middag.
Idag har jag övat på pianot, burit trä och kastat trä, och fyndat både på skivmässan och fyndlagret.

Toppen.

Jag älskar mig själv, jääh!

yes. Jag är så glad för tillfället för att jag hade kvar ett dokument på datorn sen ett tag tillbaka som jag behövde nu. Thank me för att jag aldrig kastar dokument från datorn (eller papper från skolan heller).

Man ska glädjas åt de små sakerna.

Ibland kan man börja skratta och dansa lite spontant över små, små saker. Såsom att man blir av med spader-ess när man spelar hjärter, att man får dit en siffra i soduko eller att det finns rostbröd i frysen.

Sommarmusik.

Vanlig pop blandat med mer melankoliska bitar.
















I natt jag hade en konstig dröm.

Jarå. Den började med att min mp3-spelare gick sönder. Så var jag plötsligt i simhallen. Vi hade tydligen haft simning. Jag hämtade min ryggsäck. Yttre facket var öppet. Jag fick panik. Mobilen var borta. Jag gav min idrottslärare onda tankar. Så var jag i skolan. Anmälde. Sen helt plötsligt var jag på torget, och pratade med någon kille som

G.H

Jag börjar bli seriöst insnöad på George Harrison. Men, vad finns det inte att älska? Han är vacker, han sjunger bra, han spelar bra gitarr. Och musiken han gör. Fantastisk. Hans texter. Fantastisk ärliga. Jag vet inte, men det är något med hans musik som gör något bra med mitt hjärta. Som gör mig varm.

Utveckling i något annat.

Min hy har börjat bli som en tonårings. Jag hade alltid rätt bra hy i högstadiet. Nu har jag riktigt fet hy på kinderna och näsan. Min panna är torr. Eller torr är en underdrift, jag har flagnande utslag. Men kort och got, blandhy.

Så. Nu hoppas jag på att få lite bröst, rumpa och höfter med, annars blir jag besviken.

Kunskap.

Idag är en av de dagarna där det känns som om jag inte lärt mig ett dugg och inte heller utvecklats på några år. Jag läser andra, äldres, altster (stavning?) och blir förbittrad över att aldrig kunna nå dit. Att jag kommer att stanna kvar på min kompetens som den är nu är en rätt läskig tanke.

Fast bara jag läser någon av mina gamla uppsatser, så märker jag en väsentlig skillnad. Mellan dem från åttan, nian, första året på gymnasiet och nu. Jag utvecklas nog, eller så har jag helt enkelt inte märkt att jag är lika usel nu som då (eller, ja, usel, kanske inte riktigt usel).

Ibland förväntar jag mig inte utveckling. Förstår inte andras nivå. Ibland tror jag att min lillebror ska veta allt som jag kan. Eller så förundras jag över vissa kunskaper min omgivning inte besitter. Triviala ting, som att Bob Dylan fortfarande lever. Fast det borde jag inte. Jag kan inget om geografi.

Nu svamlar jag visst, men strunt samma. Första stycket är förmodligen det enda jag tänkt skriva. Jag minns inte riktigt.

Jag behöver något att äta.

Yes.


You got a sweet tooth, And I'm your chocolate bar

Upptäckte nyss rubrikens underbara rad i first date med danko jones :P

om det förstås, språkligt sett.

strunt samma.

Okej, jag tänkte försöka att skriva ett finurligt inlägg.

Men det går inte. Så jag säger det jag ville skriva rakt ut.

Jag glömde att ha i smält smör när jag bakade muffins idag. Det smakade ändå gott, mot all förmodan. Och mindre fett. Yeah.

Vet ni vad som är bra med att ha musik?

Jo, det är att man kan fylla ut tiden med att spela gitarr/bas/piano (vi har inte trummor hemma, kanske inte så underligt), och då ha roligt + man blir bättre + man utför skolarbete!

Vårmusik.

Ja, på sätt och vis.
Solen har börjar krypa fram och det gör mig klart mer fridfull och lycklig. Jei.
Enda negativa saken just nu är pollenallergin.


Oh, scheisse?

Fick nyligen veta att scheisse är en grov svordom på tyska. Oj då. Jag har sagt det åtminstone en gång, förmodligen flera, i närheten av en tysk lärarpraktikant (aktigt).

Äh.

3 extra timmars sovmorgon. Där jag kan jobba hemma och göra nytta istället för att gå runt på stan och ha tråkig idrott. Så. Yes. Har aldrig skippat en idrottslektion förut (dvs, har endast varit sjuk och missat förut).

Att skolka eller inte skolka.

Alrighty. Det blir 2 timmar och 10 minuters håltimme om jag går, så är det lektioner i alla datasalar. Men så har jag 11% frånvaro från idrotten, dvs, 22% om jag inte går. Så blir läraren sur. Å andra sidan är det ingen viktig lektion. Så handlar det om sovmorgon, och jag behöver sömn! Så orkar man inte släpa med sig ryggsäcken. Men jag försov mig från matten i torsdags, det blir 2 ogiltig frånvaro på kort tid - även om det innan dess var länge sen jag inte gick på någon lektion.

Äh. jag tror att majoriteten av klassen inte kommer gå. Så kan man ju alltid "försova" sig?

Mäh. Jag får fråga mina föräldrar vad dem tror (tro det eller ej, de brukar faktiskt ibland tycka att "äh, skippa den lektionen om det blir så stort hål!". Softa, jag vet!)

Nu är jag fast.

Ah. Jag drömde inatt att någon skrivit i pearl jams shoutbox på last.fm att de ABSOLUT skriver/spelar in nytt material nu. Med en pålitig källa.

Så blev jag jättebesviken när jag insåg att jag bara hade drömt.

Blablabla.

Även kallat, vill ha någonting att göra så jag slipper plugga.

Mål för skivmässan.

Är att hitta dessa till rimligt pris (alltså, under 100 kronor):

Mother love bone (självbetitlade)
Green river (deras enda?)
Radish - restraining bolt
L7 - Triple platinum beauty process nånting
Smashing pumpkins - Siamase dream (sp?)
George Harrison - All things must pass
John Frusiciante - Curtains/shadows collide with people
RHCP - Blood sugar sex magik

Nu har jag äntligen kommit på problemet med mig själv!

Jag har helt enkelt ingen personlighet.

Man blir anti.

Jag är trött när någon stor tidning jämt ska börja lägga stor uppmärksamhet vid ett stort fall. Så börjar en tidning efter 1 följa efter. Så även publiken, läsarna, alla börjar blogga om det. Vissa då. Vissa blir mer intresserade ju fler som skriver om det. Själv blir jag trött på det och väldigt anti, och känner för att spy varje gång jag ser aftonbladets svarta rutor med vita, stora bokstaver, där varje artikel om detta fall har samma rubrik, ala "fallet madelene" eller vad det är. Då önskar jag att nästa sak som händer är vad som helst som kan tysta ner rubrikerna. Oavsett om någon dör eller blir hittad eller vad det nu är.

Entusiasm = ångest?

Jag börjar nästan tro det.

Exempel 1: Jag har börjat bli jätte-exalterad inför nästa projekt i science B: comparative politics! Så kommer jag på massvis med länder jag vill jämföra.. Kanada, nya zeeland, indien, kuba, brasilien, schweiz, sydafrika, vatikanstaten, you name it. Så blir jag så ledsen över att bara få välja 2!

Exempel 2: Genocide, aka folkmord, på historian. Ser massa artiklar i tidningen om det helt plötsligt. Samerna, kina/tibet, jag vill klippa ut dem och visa för min historialärare och debattera och få veta mer! Så kommer jag på att vi har slutat med det.

Exempel 3: Även det historia. Förnekarna av andra världskriget! Jag går med hunger in på frågorna, analyserar, går in på sidorna, ordbajsar! Så intressant med öppna debatter, se vad de som alltid tigs ner har att säga! Men så kommer jag på att om jag ska skriva en massa på alla frågor, så hinner jag inte klart på 2 lektioner.

Scheisse vilken nörd jag är egentligen.

En genial låt.


En till sak som kan gå och dö.

Min paranoia.

Men alla som jag tycker ser snett på mig som om jag vore en ytlig..nånting. Jag är inte särskilt seriös med metallkillar-grejset!

(ja, för alla läser säkert min blogg, och trots att jag inte har någonting om mig uppe så vet alla vem jag är!)

Det är ett under.

Jag känner mig fri idag. Lättsam. Glad. Lugn. Som om jag har en massa tid på mig, för att göra ingenting. Som att jag är ledig.

Hm. Undrar om det kan ha att göra med av inlämningen av en viss uppsats?

Gå och dö.

varför kan man inte visa ett fejkat hyresavtal? VARFÖR FINNS BARA MALLAR?

Varför är det så omöjligt att hitta ett hyresavtal att kommentera?

Och vilken lag som gäller för ungdomsboende?

Fan.

jag är bra på att skriva strunt.

Idag på någon tyskauppsats om "vad som är viktigt för dig" så hade jag inte skrivit nog, så på slutet skrev jag något i still med (fast på tyska): "saker som jag gillar som inte är viktiga för mig är till exempel tv, lakrits och egypten. viktigt är ett viktigt ord för mig. därför ska jag inte missbruka det."

SCHEISSE!

Skrev jag så?
Jaja.

Klockan var 14.30 en onsdag eftermiddag och jag var otroligt trött. Så får tyskaläraren säkert ett dåligt skratt.

(hm, min grammatik var även väldigt defekt. jaja)

Jag skriver inget intressant.

Det är okej för jag vill skriva ut grejer, även om ingen kommer att läsa dem. För det finns ju en möjlighet ändå, liksom.

och jag vill få ut mig grejer utan att skriva i ett worddokument eller skriva för hand eller vad man nu kan hitta på!

Positivt dock.

MVG på engelskaprovet, 1 poäng över gränsen.
Geografi"läxförhöret" flyttat till tisdag
Intressanta grejer på historia/samhällskunskap
Bättre låt på musiken

Men!

Ska det vara så omöjligt att hitta vilken lag som gäller för ungdomsboende/att hitta ett hyresavtal att kommentera?

Det mest irriterande som finns.

Det är när man råkar göra illa sig, så gör det ont i någon minut, men det går över sen helt och hållet. Skönt, tänker man. Så några timmar efter, känner man hur kroppsdelen man gjorde illa sig i börjar ömma, för att fortsätta göra det läänge.

Intressant..

Min storebror är den enda i familjen som inte finns med på hitta.se.

Är det den åttonde februari?

Är det den åttonde januari?

Nej, det är den åttonde april!

Believe it or not.

Åh, ska det aldrig bli vår? Så kommer säkert pollen (björk) i vilket fall som helst. Dö.

Mister mattelärare.

Jag har fått 1 G, 1 VG och 1 MVG på matteproven. Förutom nationella är ett prov kvar. Läraren sa, att nästa prov avgör. Dvs, indirekt menar han att om jag får G blir det G, och, ja, ni fattar. Grejen är, att G är 10 poäng, VG 15 och MVG 20. 2 Gn + 1 VG + 1 MVG är alltså 10 + 10 + 15 +20 = 55. Om man delar det i 4 för snitt, blir det 13.75 = 1.25 över medlet G/VG! Han som är mattelärare borde ju förstå att det är hemskt orättvist om jag får G då. Men om han vill ge mig MVG om jag får MVG på provet så ska jag inte klaga trots det är 1.25 under medlet VG/MVG istället.. Men jag tror att jag får VG i vilket fall. Alltså, överhuvudtaget. Och på det enda prov i sannolikhetslära jag gjorde i högstadiet, fick jag full pott. Det enda matteprovet där jag fick det. Min starka sida, lyckades även ta ikapp 4 lektioners arbete (förseningar i planeneringen) på 1 lektion. Om jag får G ändå pga eventuellt G på nationella så..ja, du. Det klassas som olaga hot (även om jag inte menar det naturligtvist utan är ett uttryck för min otroliga vrede).

Beroende.

Scheisse. Scheisse. SCHEISSE!

Jag såg nyss på en reklam då 2 brunetter stod bredvid varandra, och tänkte direkt "ooh, jag behöver bara en blond person att ställa emellan dem!".

Då är det illa.

Oj, en flicka är borta.

Medan barn våldtas av sina föräldrar, barn blir slagna av sina föräldrar, barn mobbas, barn blir dödade, barn är sjuka och får ingen vård, men folk har inte tid för att leta upp dessa fall och lösa dem.

Samtidigt så försöker halva sverige att hitta denna tjej. Rätt prioriteringar? Jag önskar det vore så, men tyvärr finns det värre problem i samhället som vi bör lägga tid på. Och pengar.

Hm.

Undrar varför jag tycker att rättskunskap är så tråkigt?

"Hyressättning Hyrorna för ett kommunalt bostadsföretags lägenheter bestäms i regel i kollektiva förhandlingar mellan företaget och en hyresgästorganisation. Hyressättning ska ske på grundval av hyresgästernas allmänna värderingar. Det finns dock möjligheter för en enskild hyresgäst att ställa sig utanför det kollektiva förhandlingssystemet och individuellt träffa avtal om hyran och andra hyresvillkor med sin hyresvärd. Inom ramen för det kollektiva för- handlingssystemet har hyresgästerna möjlighet att få den förhandlade hyran prövad av hyresnämnden. Vid en eventuell hyresprövning i hyresnämnden är de kommunala bostadsföretagens hyror normerande. Enkelt uttryckt får en privat hyresvärd inte ta ut en högre hyra än vad det kommunala bostads- företaget på orten gör för en likvärdig lägenhet. Genom det så kallade på- taglighetsrekvisitet i hyreslagens bruksvärdesregel, har emellertid en praxis bildats, som innebär att en privat hyresvärd kan få ta ut cirka fem procent högre hyra jämfört med en likvärdig lägenhet i det allmännyttiga bostads- företaget. Det bör dock understrykas att påtaglighetsrekvisitet inte kan till- lämpas i andra fall än då hyresnämnden gör en så kallad direktjämförelse. De kommunala bostadsföretagens hyror skall bestämmas med utgångs- punkt från självkostnadsprincipen. Denna innebär att hyresintäkterna på längre sikt sammantaget skall täcka företagets samtliga kostnader. De hy- resförhandlingar som bedrivs i allmännyttiga bostadsföretag kan i korthet beskrivas på följande sätt: 1. Först kommer de förhandlande parterna överens om det behov av in- komster som krävs för att bostadsföretaget ska få kostnadstäckning. 2. Därefter träffar parterna överenskommelse om hur dessa kostnader ska fördelas på olika uthyrningsobjekt. Page 5 5 (14) 3. Hyresfördelningen sker mellan olika lägenheter i enlighet med lägenhe- ternas relativa bruksvärde, där hänsyn tas till bl.a. lägenhetens storlek, utrustning, geografiska läge, närservice och närmiljö m.m. De kommunala bostadsföretagens lägenheter som primärt jämförelseunder- lag vid bruksvärdestvister har undantag. En förutsättning för att hyror för lägenheter i det kommunala bostadsföretaget skall kunna användas vid en jämförelseprövning är att hyressättningen i företaget är ?korrekt och repre- sentativ?. Således skall inte hyressättningen beaktas i kommunala bostads- företag som inte upprätthåller principen om självkostnadstäckning eller om det förekommer kommunala subventioner (prop. 1983/84:137, s 75). Ett ytterligare undantag är att det kommunala bostadsföretagets hyressättning skall uteslutas som jämförelsematerial, om hyrorna i det åberopade jämfö- relsematerialet väsentligt avviker från rimliga självkostnader för fastighe- ten (det så kallade S:t Eriks- eller Oxtorgsmålet)."

(nu kommer visserligen inte radbrytning med via control V men ni fattar att det ändå är jobbig text)

La vi da. vad det nu betyder.


Man ska sätta mål.

Och sedan ska man sätta upp punkter för hur man ska nå det, och vad man behöver.

Mitt mål: bli åtrådd (haha, fint ord), av en smart hårdrockare/metallare

Punkter för att nå det:
- Klä mig i feminima kläder och se fjortis ut (fast egentligen känner jag mig fjortis nu..)
- Börja prata högt om politik.
- Börja använda hörlurar som läcker och lyssna på metall.
- När Han frågar mig om det börjar jag en intelligent diskussion.
- Jag är kritisk mot hans synvinklar, och övertalar honom.
- Jag blir en person som är mycket mer än det ser ut, som är smart, utmanande och gillar bra musik. Jei.

Så. Vad behöver jag?
- Feminima kläder
- Nya hörlurar
- Ny musiksmak
- Mer kunskap om metal
- Mer kunskap om allt
- Mer social kompetens
- Mer talförmåga
- Mer pondus i mina åsikter

Så. Det här låter ju enkelt och toppen!

Ich bin froh.

Måste bara påpeka det då jag lät smått emo igår.

Det som är mest naivt hos mig?

Det är förmodligen att jag inbillar mig att jag kan göra en skillnad. Och att jag inbillar mig att folk bryr sig om vad jag gör, känner, säger och skriver.

Regler.

Är till för att inte brytas.

Tyvärr kan man inte kontrollera vissa saker. Jaja. Det är inte världens undergång. Det har hänt så många gånger förut så jag har vänjt mig vid det.

Karma.

Nu tror jag verkligen på det. Satan. Jag måste skärpa mig.

Toppen jävlaskit.

För andra året i rad missade jag inlämningsdatumet för novelltävlingen. Förra året kom jag på mig själv med att inte ha skrivit någon novell 5 dagar innan. Detta år 3 dagar efter. Så nästa år blir det 11 dagar efter. Toppen.

Egen vilja. Egna tankar.

En sak som jag funderar över ofta, är. Tänker jag själv eller tror jag bara det?

det tåls att tänkas på.

Jag tror jag inte tänker så mycket själv, för jag är väldigt naiv och förmodligen rätt lättmanipulerad.

Så här sittter jag igen.

Spelar harpan, som är riktigt tråkigt förresten, fast jag borde plugga. Rättskunskap. Geografi. Tyska. Det känns egentligen som ett "you name it". Det är nog det faktum att det måste göras som gör det trist. Så börjar ångesten i magen, stressen. Att man vet hela tiden att man måste göra det. Men man skjuter upp det. Man kan ju göra det imorgon. Tänker man. Jag tror inte att eget ansvar är för mig. Jag tror jag kräver fasta tider. Jag gör ju egentligen allt jag ska.. men kvällen innan. Ja. Det är tur för mig att jag kan göra saker snabbt.

Skolan idag var, faktiskt trevlig.

Eller aktiviteterna. Eller vad man ska säga. Med att spela Bob Dylan på musiken (även om jag kände mig rätt usel i gruppen då de andra två är/var grymma), skriva roliga personbeskrivningar på engelskan, se på en faktiskt rätt rolig pjäs på engelskan/geografin, visserligen ha en genomgång på geografin men ändå jobba hemma.. Det är inte illa detr.

En rätt bra låt.


Och hur mår jag idag?

Jao, dagen har varit, okej. Men jag känner mig trött, usel på allt, skrytsam och som en knäppskalle.

Yes, yes, yes..?

Tänk, tänk, tänk om bussen går hela vägen till västermalm som den brukar på onsdagar? Då kan jag ju sitta kvar på den och lugnt hinna! Och ta min vanliga 07.42 buss.. Fast såklart, det vore ju min tur om den inte gick just idag.. Pga veckan efter påsk eller så.

Eller helt enkelt hoppas på att hinna med bussen från navet till sporthallen. Västermalmarna går ju på där så jag vet var jag ska nånstans.

hoppas..hoppas!

edit: kollade på dintur. Där står 2 bussar = med bussbyte antar jag. Äh. Men, om jag inte hinner byta buss kan jag skylla på dintur.se som sa att bussen är framme 08.10 och västermalmsbussen går till sporthallen 08.15.

Hm. Jag hoppas egentligen på att jag missar bussen, och inte får komma in när jag går till sporthallen. Jag avskyr bad.

Jei och DÖ-

Jei för att teven fungerar igen, så snabbt. Blir scrubs ikväll!

DÖ för att bussarna går 07.07 och 07.42.. Jag trodde den gick 07.15 som hade sparat mig 8 minuters sovmorgon och 8 minuters mindre dötid. Om jag inte "vågar" ta 07.42 bussen och hoppas på att hinna..

Sköööönt.

Det är varmt idag.
Då är det fint att ta bild på hur solen reflekteras i ljungan.
Och skönt att ta av sig tjocka tröjor när det är varmt på bussen.
Och mysigt att ligga i hammocken på altanen (visserligen inglasad) och lata sig.

Scheisse.

Någonting som gått snett med..eh, det som gör att teven fungerar (myrornas krig på minst hela min gata). Och det kan ta en vecka tills reservdelen de ska laga den med fungerar.

RSS 2.0